Zorg op maat? De zorgadviseur staat voor u klaar!

De zorgadviseurs van Roomburgh staan dagelijks voor u klaar en adviseren u bij al uw vragen omtrent de zorgverlening voor uzelf, een familielid of uw partner.

 
Zeker als u voor de eerste keer gebruik wenst te maken van de diensten van Roomburgh zijn er een hoop vragen, zoals:
  • Welke zorg heb ik nodig en wie kan mij helpen om mij daarin (administratief) te ondersteunen?
  • Kom ik in aanmerking voor een appartement in Roomburgh en wie regelt de administratieve zaken bij het CIZ?
  • Hoe krijg ik zorg aan huis en waar bestaat die zorg dan uit? 
  • Is het mogelijk om tijdelijk in Roomburgh te verblijven?
  • Kan ik een rondleiding krijgen om de sfeer in Roomburgh te ervaren?
 
Voor deze vragen en al uw andere vragen kunt u terecht bij één van onze zorgadviseurs!

Voor thuiszorg:  Eline of Judith,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor dagbesteding en maaltijden: Leo,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor alarmering en huishoudelijke ondersteuning: Judith    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 
 

 

Zorgvisie

Wij willen in alles zorgzaam, betrokken en gastvrij zijn. Dit betekent dat wij goed luisteren en proberen te begrijpen wat echt het beste is voor onze bewoners en cliënten. Elk mens is uniek en heeft meerdere kanten zoals, psychische, sociale en religieuze kanten heeft. Roomburgh probeert een evenwicht in al deze factoren te vinden.

o       De persoonlijkheid en de levensgeschiedenis geven samen een eigen karakter aan het functioneren van de bewoner/cliënt.In het zorgproces wordt hier rekening mee gehouden. Bij het afstemmen van de zorg wordt naast wat de bewoner/cliënt aangeeft nodig te hebben ook rekening gehouden met de omgeving van de bewoner/cliënt, de familie en mantelzorgers en met de persoon van de zorgverlener, Hier wordt veel zorg aan besteed en leidt tot constant leren, aanpassen en verbeteren.

o       Roomburgh is zich bewust van het belang van mantelzorgers en vrijwilligers. Wij zullen de mantelzorgers en vrijwilligers uiteraard ondersteunen bij hun taak.

o       De bewoner/cliënt staat centraal in het zorgverleningsproces. Het zorgverlenen gebeurt op een manier dat de bewoner/cliënt zich in allerlei opzichten zo prettig mogelijk voelt of zich beter gaat voelen. Ook wordt hiermee het herstellen van het welzijn bedoeld.

De hulp die door ons wordt verleend is helpend, begeleidend, ondersteunend, adviserend en stimulerend. Bewoners/cliënten krijgen een correcte, beleefde en attente bejegening

Identiteit

Roomburgh heeft van oorsprong een Rooms Katholieke signatuur en kiest er bewust voor om deze ook in de toekomst te behouden. De levensbeschouwelijke signatuur is een geïntegreerd onderdeel van de algehele identiteit. Roomburgh ziet een meerwaarde in het R.K. geloof als uitgangspunt voor het verlenen van zorg. Daarnaast staat zij borg voor respectvol omgaan met haar bewoners/cliënten met een andere levensbeschouwing dan die van de instelling.