Alzheimercafé Leiden en omstreken

Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een (ervarings-) deskundige. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.


Donderdag 8 juni is het Alzheimer Café weer open voor mensen met dementie, hun familie, vrienden, kennnissen en belangstellenden.

Seizoenafsluiting van het Alzheimer Café

Bij de feestelijke afsluiting van dit seizoen van het  Alzheimer Café Leiden e.o. op donderdag 8 juni komen Guus Bok en Rico Hop optreden. Zij zijn bekend van het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’.

Het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’ vertelt het verhaal van een oudere man die iedere dag door kou en regen fietst om zijn vrouw te bezoeken, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer.

Binnen enkele dagen werd dit filmpje meer dan 100.000 keer bekeken en roerde het de betrokkenen tot tranen. ‘Hou Je Nog Van Mij’ verscheen uitvoerig in de media; o.a. Linda de Mol en Metro Nieuws schreven erover. En het filmpje waarop Guus het lied in het verzorgingstehuis zingt, voor mensen die met Alzheimer te maken hebben, werd bekroond tot ‘Filmpje van de Dag’.

“Er heerst nog veel onbegrip over Alzheimer en het is voor velen nog steeds een taboe om over het onderwerp te spreken’.

Praktische informatie

U bent van harte welkom in het Bonaventuracollege, Boerhaavelaan 44, 2334 ER te Leiden. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen daarvan bespreekbaar maken. Elke tweede donderdag van de maand staat een ander onderwerp centraal.
 
Het Alzheimer Café Leiden en omstreken wordt georganiseerd door: ActiVite, Libertas Leiden, Rijnland Zorggroep, Topaz, Pluspunt Leiderdorp, Radius Leiden / Oegstgeest, Zorgcentrum ’t Huis op de Waard, Zorgcentrum Roomburgh en Alzheimer Nederland.

Voor Informatie bel: 06-10417279 Twitter: @Alzh_cafeLeiden

Wijzigingen in het programma voorbehouden


Roomburgh levert maatwerk


Wij willen in alles zorgzaam, betrokken en gastvrij zijn. Wij leveren maatwerk, want elk mens is uniek.

 

Activiteiten juli & augustus

MAANDAG T/M VRIJDAG DAGBESTEDING
Dagelijks vanaf 9.30 uur koffie en creatief bezig zijn.
Met maaltijd en vervoer.

ELKE MAANDAG ROLSTOELWANDELEN
Vanaf 10.15 uur

ELKE MAANDAG RESTO VANHARTE
Vooraf te reserveren via onze receptie
18:00 uur warme maaltijd met 3 gangen in de lounge

ELKE WOENSDAG ROLLATORWANDELEN
Vanaf 10.15 uur

ELKE WOENSDAG SPELMIDDAG VOOR DE WIJK
Spelmiddag van 13.45 tot 15.45 uur

ELKE DONDERDAG SPELMIDDAG
Van 13.45 tot 15.45 uur
 
ELKE LAATSTE VRIJDAG VAN DE MAAND ROOMBURGH JUKEBOX
Vanaf 14.30 uur Borrel met muziek (gratis hapje)

ELKE ZATERDAG GYMNASTIEK
Bewegen voor ouderen van 10.30-11.00 uur
 
Elke weekdag Heilige Mis 
18:00-19:00 uur in de kapel

Elke zondag Heilige Mis 
10:30 - 11:30 uur in de kapel